Μετρητής επισκεψιμότητας

1 Φεβ 2013

Εγγραφο της ΔΕΠΠΣ προς ΕΠΕΣ των ΠΠΣ για εξετάσεις

Την 21/ Ιανουαρίου/2013 η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων  Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ)
με το παρακάτω εγγραφο ζητά από τα Επιστημονικά Εποπτικά Συμβούλια του Πρ. Πειραματικών στην ουσία να στείλουν προτάσεις - σχέδια για διενέργεια εξετάσεων εισαγωγής στα Λύκεια και Γυμνάσια.
Το κείμενο είναι τόσο διφορούμενο που πολλοί καθηγητές (συμπεριλαμβανομένων και του δικού μας σχολείου) το ερμηνεύουν αντίθετα και ανακοινώνουν στα παιδιά τη μη-διενέργεια εξετάσεων.
Την 21/ Ιανουαρίου/2013 η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων  Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ)
με το παρακάτω εγγραφο ζητά από τα Επιστημονικά Εποπτικά Συμβούλια του Πρ. Πειραματικών στην ουσία να στείλουν προτάσεις - σχέδια για διενέργεια εξετάσεων εισαγωγής στα Λύκεια και Γυμνάσια.
Το κείμενο είναι τόσο διφορούμενο που πολλοί καθηγητές (συμπεριλαμβανομένων και του δικού μας σχολείου) το ερμηνευουν αντιθετα και ανακοινώνουν τη μη-διενέργεια εξετάσεων.
                 

       

  EΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑTΙΑ                                      Μαρούσι  21/01/2013           

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ,
       ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                    Αρ. πρωτ. : 21
  ……………………………………………..
 ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ
 ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ                                       
Ταχ. Δ/νση : Ανδρέα Παπανδρέου 37                                               
Τ.Κ. – Πόλη :151 80 Μαρούσι
Πληροφορίες: Α. Ριζάκη
Τηλέφωνα : 210 3443966
Email: depps@minedu.gov.gr                         ΠΡΟΣ : Tα ΕΠ.Ε.Σ. των Π.Π.Σ
 Θέμα: «Εισαγωγή μαθητών στα ΠΠΣ (Γυμνάσια – Λύκεια) για το σχολικό έτος 2013-14»
Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων στο πλαίσιο εφαρμογής  των διατάξεων: α) του άρθρου 44 παρ. 5 του Ν. 3966/2011«3966 (ΦΕΚ 118, τ. Α΄)   σύμφωνα με το οποίο, «Η εισαγωγή των μαθητών σε κάθε Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο γίνεται ύστερα από εξετάσεις ή δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων, σύμφωνα με απόφαση της Δ.Ε.Π.Π.Σ., που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του οικείου ΕΠ.Ε.Σ. και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η επιτυχής συμμετοχή σε εξετάσεις ή σε δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων μπορεί να περιλαμβάνεται και στις προϋποθέσεις που ορίζονται για την εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια, σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 4…»,  και β) του άρθρου 329, παρ. 4α, εδαφ. ιστιστ του Ν. 4072/2012 (ΦΕΚ 86Α): «Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 10 του άρθρου 51 αντικαθίσταται ως εξής:  «10. Η εγγραφή των μαθητών στα ΠΠΣ για το σχολικό έτος 2012-2013 γίνεται σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ισχύουσες.’ και στο δεύτερο εδάφιο της ίδιας παραγράφου η χρονολογία ‘2012-2013’ αντικαθίσταται από τη χρονολογία ‘2013-2014’», σας παρακαλεί να αποστείλετε τις προτάσεις σας για το εν λόγω θέμα μέχρι την Πέμπτη  31-01-2013.
                                                                                                                 ΓΙΑ ΤΗ  Δ.Ε.Π.Π.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ


Ο σύλλογος  γονέων ενεργοποιήθηκε αμέσως και διαπιστώσαμε ότι από το υπουργείο ζητούν εξετάσεις πάση θυσία. Η διαπίστωση έγινε μετά από επικοινωνία μας με άλλους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ΠΠΣ.
Ενημερώσαμε άμεσα τους Διευθυντες του λυκείου και γυμνασίου του σχολείου μας ώστε να ενημερωθούν λεπτομερέστερα αρμοδίως. 
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου