Μετρητής επισκεψιμότητας

27 Μαρ 2013

Διαμαρτυρία στη Βουλή - Ψήφισμα

Σήμερα Τετάρτη και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει ανακοινωθεί,  πορεία διαμαρτυρίας από μαθητές και γονείς των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων προς την Βουλή. Μετά από την πορεία θα επιδοθεί το ακόλουθο ψήφισμα:ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΑΘΗΝΑ 27/3/2013
Να ανασταλούν οι εξετάσεις στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία!
Να επανεξεταστεί ο Νόμος σε σχέση με την παιδαγωγική του
επάρκεια και στόχευση!
Βρισκόμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς και αιφνιδιαστικά χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση για τον τρόπο των εξετάσεων και χωρίς να είναι ξεκάθαρο το πλαίσιο που θα κινηθούν καλούνται οι μαθητές της ΣΤ΄δημοτικού και της Γ΄γυμνασίου σε λίγες εβδομάδες να διαγωνιστούν σε εξετάσεις. Η κατάσταση δημιουργεί πανικό στα παιδιά και στις οικογένειές τους, που αδυνατούν υπό αυτές τις συνθήκες να καλύψουν το κενό που παρουσιάζεται. 

Οι μαθητές τόσο του ιδίου σχολείου όσο και των άλλων σχολείων είχαν διαφορετικό βαθμό ενημέρωσης για το αν και πως θα γίνουν οι εξετάσεις! Η βεβιασμένη εφαρμογή τους, χωρίς επαρκή χρόνο προετοιμασίας, ούτε έγκαιρη γνωστοποίηση του πλαισίου τους, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους διαβλητότητας και αμφιβόλου ποιότητας παιδαγωγικών στόχων.

Παρόμοια διαδικασία δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ μέχρι τώρα, και μάλιστα στις σημερινές συνθήκες (εκπαιδευτικούς-φοιτητές) δίδεται επαρκές μεταβατικό στάδιο ετών και όχι εβδομάδων έτσι ώστε να αποφεύγονται ανισότητες και αδικίες.

Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 14 Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων ζητούν από τον Υπουργό να αναστήλει εδώ και τώρα τις εξετάσεις.

Μη διώχνετε τα παιδιά μας από τα σχολεία τους!
Όχι στα σχολεία των αρίστων!  Άριστα σχολεία για όλους!


Οι 14 Σύλλογοι Γονέων προτείνουν, τουλάχιστον για τα παιδιά που εισήχθησαν στα σχολεία τους με το προηγούμενο νομικό καθεστώς των πειραματικών σχολείων, τη διετή αναβολή των εξετάσεων αυτών έτσι ωστε να προηγηθεί πλήρης και με ίσους όρους προετοιμασία τόσο των θεσμικών οργάνων όσο και των μαθητών ώστε να αποφεύγονται ανισότητες, αιφνιδιασμοί και αδικίες όπως αποφάσισε και ο Συνήγορος του Πολίτη σε δημόσιο έγγραφό του.  Παρότι ο Νόμος 3966 είχε ψηφιστεί το 2011 αφενός δεν εκδόθηκαν προβλεπόμενες υπουργικές αποφάσεις (του άρθρου 44) αφετέρου δεν εξεδόθη καμία εγκύκλιος και μάλιστα από την αρχή της σχολικής χρονιάς προκειμένου να υπάρχει ίση ενημερωση και προετοιμασία στους γονείς και μαθητές, όπως επίσης δεν έχουμε σοβαρή δικαιολόγηση για την ύπαρξη τέτοιων σχολείων στην σημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Καλούμε το Υπουργείο να πάρει τη σωστή πολιτική απόφαση που θα άρει την αδικία σε βάρος των παιδιών-μαθητών.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ – ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ
 1.
2ο  Π. Π. Γ. ΑΘΗΝΑΣ

 2.
Π. Π. Γ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 3.
Π. Π. Γ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ   

 4.
Π. Π. Γ. ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΥ

 5.
Π. Π. Γ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

 6.
2ο Π. Π. Γ. ΘΕΣ/ΚΗΣ

7.
1ο  Π. Π. Γ. ΑΘΗΝΑΣ


 8.
1ο Π. Π. Γ. ΘΕΣ/ΚΗΣ

 9.
Π. Π. Γ. ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ                        

10.
Π. Π. Γ.  ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

11.
Π.Π.Σ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ενιαίο)

12.
Π. Π. Σ.  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ενιαίο)

13.
ΜΕΙΚΤΟ Π. Π. Γ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

14.
Π.Π.Γ. ΠΑΤΡΩΝ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου