Μετρητής επισκεψιμότητας

2 Απρ 2013

Κινητοποίηση μαθητών Γυμνασίου

Σήμερα Τρίτη 2/4/2013 οι μαθητές του γυμνασίου μας ξεκίνησαν κινητοποίηση διαμαρτυρίας κατά της άδικης επιβολής εξετάσεων για την εισαγωγή τους στο Λύκειο.
Η διαμαρτυρία έρχεται σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που προβαίνουν οι μαθητές όλων των ΠΠΣ της επικράτειας.
Ο σύλλογος γονέων –σύμφωνα με απόφαση Γεν. Συνέλευσης – είναι κατά της αιφνιδιαστικής επιβολής εξετάσεων για την επιλογή μαθητών στα ΠΠΣ  και για το λόγο αυτό βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών.



Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό δημοσίευμα-ανάρτηση του pelop.gr


 Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»
02/04/2013  [09:03] 


Κατάληψη και στο πειραματικό σχολείο Λάγγουρα

Κατάληψη γίνεται σήμερα και στο πειραματικό Γυμνάσιο Λάγγουρα μετά τον χορό που άνοιξε χθες το αντίστοιχο του Καστριτσίου. Οι μαθητές μετά από σχετική απόφαση του 15μελούς τους οργάνου αποφάσισαν να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις με την μορφή της αποχής από τα μαθήματά τους και της ανάρτησης από σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου πανό όπου αναγράφουν τα αιτήματά τους.



Οι μαθητές δεν έχουν μπει στις αίθουσες και δεν κάνουν μάθημα ωστόσο δεν επιβαρύνουν το σχολικό συγκρότημα στο οποίο συστεγάζονται και άλλα σχολεία σεβόμενα τους συμμαθητές τους.



Αξίζει να αναφέρουμε πως στο πλευρό των μαθητών του Πειραματικού σχολείου Λάγγουρα το οποίο είναι σε συνεννόηση και με τα άλλα πειραματικά της επικράτειας, βρίσκεται και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου, όπως διαβεβαίωσε το pelop.gr ο πρόεδρός του Θεόδωρος Σκούρας.



ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ποσοστά-ρεκόρ κατέγραψε το υπουργείο Παιδείας στις αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία που θα πραγματοποιηθούν(;) τον Ιούνιο. Για την εισαγωγή τους στο Λύκειο, οι υποψήφιοι της Πάτρας είναι διπλάσιοι από τις θέσεις που διατίθενται, γεγονός που σημαίνει ότι μαθητές που φοιτούν για μια δεκαετία στο Πειραματικό, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να αλλάξουν σχολείο, πηγαίνοντας στο Λύκειο, νικημένοι από τον ανταγωνισμό, ακόμα και στα σημεία...



Με προσφυγές θα επιχειρήσουν οι Σύλλογοι Γονέων να αποτρέψουν τη διεξαγωγή εξετάσεων στα Πειραματικά Σχολεία τον ερχόμενο Ιούνιο, ενώ οι ίδιοι οι μαθητές συζητούν για καταλήψεις σε όλη τη χώρα, όπως και στην Πάτρα.



ΟΧΙ ΤΩΡΑ

Το αίτημα είναι να μην τεθεί σε εφαρμογή το εξεταστικό σύστημα για όσους μαθητές φοιτούν ήδη στα Πειραματικά, κυρίως όμως το βάρος πέφτει σε εκείνους που φοιτούν φέτος στην Γ' Γυμνασίου και μεσούσης της σχολικής χρονιάς, πληροφορούνται ότι θα πρέπει να διαγωνιστούν για να κερδίσουν θέση στο ίδιο τους το σχολείο, το οποίο επέλεξαν από την 1η Δημοτικού, ακριβώς για να μην αλλάξουν περιβάλλον επί 12ετία. Αυτό εμφανίζεται ως σοβαρή ανακολουθία της Πολιτείας, στο πλαίσιο μιας «αναβάθμισης» αόριστης και αόρατης.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χθες το Βήμα της Κυριακής για την εισαγωγή από τα Γυμνάσια στα Πειραματικά Λύκεια που διαθέτουν 1.068 θέσεις, κατατέθηκαν συνολικά 1.641 αιτήσεις.



Για το Πειραματικό Λύκειο της Πάτρας οι αιτήσεις είναι διπλάσιες από τις προσφερόμενες θέσεις, γεγονός που σημαίνει ότι κάποιοι από τους σημερινούς μαθητές του Γυμνασίου, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να βρεθούν εκτός. Αντιστοίχως, για τις συνολικά 846 θέσεις στα Πρότυπα Γυμνάσια κατατέθηκαν συνολικά 3.014 αιτήσεις από μαθητές.

Από την πλευρά του πάντως, το υπουργείο Παιδείας επιμένει: Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Γυμνάσια θα γίνουν την Πέμπτη 20 Ιουνίου. Στις 25 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Πειραματικά Λύκεια.



ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Οι γονείς, όμως, μαθητών των 14 Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων, έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας, με στόχο να ακυρώσουν την «αιφνιδιαστική», όπως την χαρακτηρίζουν, απόφαση του υπουργείου για την καθιέρωση εξετάσεων.

Σύμφωνα με τους γονείς, η απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη και δημιουργεί προβλήματα στη ζωή των ήδη φοιτούντων μαθητών, οι οποίοι δεν γνωρίζουν αν θα συνεχίσουν τη μαθητική ζωή τους στο ίδιο σχολικό περιβάλλον καθώς δεν προβλέπεται η ύπαρξη μεταβατικής περιόδου και τα παιδιά, τα οποία είχαν εγγραφεί σε προγενέστερο χρόνο κινδυνεύουν να τεθούν εκτός των σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας ισχυρίζεται ότι θα διενεργήσει τέτοιου τύπου εξετάσεις - διαγωνισμό για την εισαγωγή στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, ώστε να μην απαιτείται από τους μαθητές απομνημόνευση, ήδη όμως διαμορφώνονται ειδικά τμήματα στις αίθουσες των φροντιστηρίων, με στόχο να προετοιμάσουν τους μαθητές για τις εξετάσεις στα Πειραματικά. Σημειωτέον, τα παιδιά δεν έχουν δει ούτε ένα τεστ στα σχολεία τους, τα φροντιστήρια, όμως, όπως πάντα, πρόλαβαν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου