Μετρητής επισκεψιμότητας

19 Απρ 2013

από τη συνεδρίαση του Σ.τ.Ε για την εκδίκαση των προσφυγών-Τι λέει σήμερα ο τύπος


Στη χθεσινή (18/04/2013) συνεδρίαση του Σ.τ.Ε. για την εκδίκαση των προσφυγών  αναίρεσης της απόφασης της ΔΕΠΠΣ για την επιβολή εξετάσεων στα ΠΠΣ παρευρέθησαν αρκετά μέλη των συλλόγων Γονέων. 
Η γενική εντύπωση είναι Θετική προς την πλευρά μας αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την τελική απόφαση του δικαστηρίου που θα εκδοθεί εντός του Μαΐου. Προσωπική μου άποψη είναι να κρατάμε «μικρό καλάθι» και να μην ενθουσιάζουμε τα παιδιά.
Σας παραθέτω αυτούσιες τις γνώμες γονέων και μελών Δ.Σ των συλλόγων γονέων  που μετέχουμε στη προσφυγή και ήταν παρόντες στη χθεσινή συζήτηση εντός της αίθουσας του δικαστηρίου του Σ.τ.Ε. Τα συμπεράσματα δικά σας.
"Είχαμε μια πολύ καλή εκπροσώπηση από τους δικηγόρους μας με επιχειρήματα και καίρια ερωτήματα προς το Υπουργείο... που όμως δεν απαντήθηκε κανένα από τους νομικούς του εκπροσώπους!
Οι δικηγόροι του κράτους απάντησαν διαβάζοντας άρθρα και διατάξεις του νόμου και δεν έπεισαν -πιστεύω, προσωπική άποψη- ούτε το σώμα των δικαστών!
Χωρίς επιχειρήματα αλλά με διεκπεραιωτή διάθεση έφεραν εις πέραν τη... δουλειά τους!
Ελπίζουμε στη διαύγεια που πρέπει να διακατέχει τους δικαστές και στην απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης!
Μέχρι τη Δευτέρα θα κατατεθούν τα συμπληρωματικά  υπομνήματα και η απόφαση αναμένετε εντός του Μαΐου!"

"Κατ’ αρχάς οι τοποθετήσεις των δικηγόρων μας εστιάστηκαν στο αμιγώς νομικό ζήτημα – ως άλλωστε έπρεπε, δεδομένου ότι το εν λόγω Δικαστήριο αυτό ακριβώς εξετάζει – και ανέπτυξαν τα ζητήματα επαρκέστατα στον δεδομένο χρόνο.
Εκτιμώ πως παρ’ όλο που η ακροαματική διαδικασία δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας σε μία τέτοια διαδικασία, παίζει όμως ένα σημαντικό ρόλο στην γενική εντύπωση που σχηματίζουν οι δικαστές για την υπόθεση, τις εντυπώσεις τις κερδίσαμε. Άλλωστε και ο Πρόεδρος της σύνθεσης – πράγμα σπάνιο – υπέβαλλε, αν θυμάμαι καλά, δύο ερωτήσεις στους εκπροσώπους του υπουργείου και δίνοντας τους το λόγο συνόψισε, θα έλεγα, υπέροχα τις θέσεις μας. 
Η θέση του εισηγητή, παρ’ όλο που δεν ανακοινώνεται – απλή περιγραφή της υπόθεσης κάνει στο ακροατήριο – προέκυπτε από την εισήγησή του ότι ήταν μάλλον θετική υπέρ των θέσεών μας.
Αυτά βέβαια που μας έλεγε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΣ περί «τράπεζας θεμάτων» και πράσινα άλογα ούτε καν αναφέρθηκε μαζί με όλα τα υπόλοιπα «πράσινα άλογα» που κατά καιρούς μας έλεγαν.
Εν κατακλείδι φρονώ πως η εν γένει παρουσία μας, μέσω των δικογράφων μας δηλαδή, είναι επαρκέστατη για να κερδίσουμε την υπόθεση. Αυτό βεβαίως επ’ ουδενί διασφαλισμένο είναι καθώς ένα Δικαστήριο είναι πάντα Δικαστήριο συν το γεγονός ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος «άνωθεν» παρεμβάσεων και πιέσεων.
Πιστεύω πως οι ανωτέρω παρατηρήσεις καλύπτουν συνοπτικά τα σήμερα τεκτεθέντα."

Πάντως υπάρχει μια σχετική αισιοδοξία και επιθυμία να μην σταματήσουμε σαν γονείς μέσω των συλλόγων να παλεύουμε το ζήτημα μέχρι την τελεσίδικη απόφαση, με πιέσεις πολιτικές και πιέσεις προς εκπαιδευτικούς υπευθύνους, ενώσεις γονέων, κλπ. Το κλίμα στο Σ.τ.Ε περιγράφεται με σαφές ενδιαφέρων από τον σημερινό τύπο. ΔΕΣ.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1777365 

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_18/04/2013_494583

http://left.gr/news/na-akyrothei-o-tropos-eisagogis-ton-mathiton-sta-protypa-peiramatika-sholeia-zitoyn-16-syllogoi

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=358645 

http://www.naftemporiki.gr/story/642109 


http://exelixeis.gr/koinonia/sizitithikan-sto-ste-oi-aitiseis-goneon-gia-ta-protipa-peiramatika-sxoleia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου