Μετρητής επισκεψιμότητας

10 Οκτ 2013

Εξερχόμενα έγγραφα Συλλόγου

1) Θέμα: «Δημιουργία και Λειτουργία ανεξάρτητου σχολικού συμβουλίου»
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πάτρας
Άθω & Αξαρλιάν 1
26226 Πάτρα
ιστότοπος: http://www.goneisgymnasioppp.blogspot.gr           
e-mail:goneisgymnasioppp@gmail.com
αρμόδιος: Σκούρας Θεόδωρος, πρόεδρος συλλόγου
τηλ.:6977951535
Προς: Σχολική Επιτροπή Σχολείων
Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Πατρέων
[Κοιν.:  1. Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πάτρας
2. Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και
Κηδεμόνων Ν. Αχαΐας]


Θέμα: «Δημιουργία και Λειτουργία ανεξάρτητου σχολικού συμβουλίου»
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου  Πάτρας, κατά την 1η για το τρέχον σχολικό έτος συνεδρίασή του, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013, μετά από αίτημα της Διευθύνσεως του Γυμνασίου, συζήτησε διεξοδικά και αποφάσισε ομόφωνα ότι :
«συνηγορεί πλήρως στο αίτημα της Διεύθυνσης του Σχολείου σχετικά με τη δημιουργία ανεξάρτητου Σχολικού Συμβουλίου του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πάτρας και στηρίζει κάθε προσπάθειά της προς την κατεύθυνση αυτή».
Σοβαροί λόγοι, αφενός,  ορθής χρήσης των πόρων  της Σχολικής Επιτροπής, αφετέρου εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων τόσο του Π.Π.Γυμνασίου όσο και του Π.Π.ΓΕΛ Πάτρας,  καθιστούν την ενέργεια αυτή απολύτως απαραίτητη.
Παρόμοιο αίτημα έχει προωθήσει και ο σύλλογος γονέων του Π.Π.ΓΕΛ Πατρών.
Με την πεποίθηση ότι θα στηρίξετε αυτήν την πρωτοβουλία, παρακαλούμε θερμά για τις ενέργειές σας. 

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος

Θεόδωρος Σκούρας                                    
Η Γενική Γραμματέας

Νατάσσα Παπαδοπούλου




 2) Θέμα: “Λειτουργία Ομίλων στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πάτρας: οι θέσεις των γονέων"
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πάτρας
Άθω & Αξαρλιάν 1
26226 Πάτρα
e-mail:goneisgymnasioppp@gmail.com


Προς: Επιστημονικό  Εποπτικό Συμβούλιο του Π.Π. Γυμνασίου Πάτρας

Πάτρα, 7-10-2013                     [Κοιν.:  Διεύθυνση Π.Π.Γυμνασίου Πάτρας
Αρ. Πρ. 3/2013                             Σύλλογος διδασκόντων Π.Π.Γ.Π  ]
                                     
ΘΕΜΑ: “Λειτουργία Ομίλων στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πάτρας: οι θέσεις των γονέων”

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πάτρας κατά την γενική του συνέλευση της 2ας Οκτωβρίου 2013, μεταξύ των άλλων θεμάτων, συζήτησε την καινοτόμα απαίτηση της λειτουργίας ΟΜΙΛΩΝ αριστείας για το Π.Π. Γυμνάσιο λαμβάνοντας υπόψη το σχετικά δημοσιευμένο περιεχόμενο του site του σχολείου καθώς και την ενημέρωση που είχε προηγηθεί προς τους γονείς  από την Γυμνασιάρχη και τους Εκπαιδευτικούς.
Μεταξύ των γονέων συζητήθηκε η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων να λειτουργήσουν αρχικά 12 όμιλοι σε ωράριο 3-5μμ κάθε Τρίτη και Πέμπτη και σχολιάστηκε η μη έγκαιρη και πλήρως κατανοητή ενημέρωση των μαθητών και των γονέων τους, η σύντομη διάρκεια εγγραφών καθώς και ο τρόπος επιλογής των μαθητών στους προσχεδιασμένους ομίλους.
Επί του θέματος καταδείχθηκε η ανάγκη υποβολής της παρούσας γραπτής ενημέρωσης προς το ΕΠΕΣ, τη διεύθυνση και το Σύλλογο διδασκόντων του Π.Π. Γυμνασίου όπου θα παραθέτονται οι σχετικές επί του θέματος θέσεις –απόψεις του Συλλόγου γονέων:
α) ανάγκη διεύρυνσης της ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων εγγραφών στους ομίλους (μέχρι τέλος Οκτωβρίου) και αφού οριστικοποιηθεί το πλήθος των υπό λειτουργία ομίλων,
β) διερεύνηση της πιθανότητας αλλαγής του ωραρίου (3-5μμ κάθε Τρίτη και Πέμπτη) το οποίο κατά τη κρίση του συλλόγου είναι εξουθενωτικό για τους μαθητές του γυμνασίου και προτείνονται οι Παρασκευές και τα Σάββατα όπου τα παιδία δεν έχουν φόρτο εργασίας και εξωσχολικά μαθήματα,
γ) εάν δεν ικανοποιηθεί το παραπάνω τότε προτείνεται να επιμεριστούν οι λειτουργίες ομίλων σε όλες τις  ημέρες της εβδομάδας, και
δ) η επιλογή των μαθητών στον κάθε επιθυμητό όμιλο να γίνει με τυχαίο τρόπο (όπως άλλωστε δήλωσαν ότι θα εφαρμόσουν πολλοί από τους εκπαιδευτικούς μας στους ομίλους τους) και τούτο διότι, άποψη του συλλόγου γονέων είναι, κατά τη λειτουργία των  ομίλων, να μην δοθεί σημαντική βαρύτητα στην έννοια και το χαρακτήρα της αριστείας αλλά να αναδειχθεί η σημασία της συμμετοχής και της ομαδικής δημιουργικότητας και αποτελεσματικότητας.
Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τα ανωτέρω και παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία ή βοήθεια.
Με εκτίμηση, για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Θεόδωρος Σκούρας
Η Γενική Γραμματέας
Νατάσσα Παπαδοπούλου
           












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου