Μετρητής επισκεψιμότητας

12 Οκτ 2013

Επιστολή προς την αντιδημαρχία παιδείας Πάτρας(κος Φίλιας)



 
Επιδόθηκε το παρακάτω έγγραφο στoν αντιδήμαρχο παιδείας κύριο Α. Φίλια.
Το κείμενο ζητά την επίσπευση κτιριακών επισκευών του σχολείου.
Το έγγραφο κοινοποιήθηκε και εγκρίθηκε και από το Δ.Σ του συλλόγου γονέων του Λυκείου.


Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πάτρας
Άθω & Αξαρλιάν 1
26226 Πάτρα
ιστότοπος: http://www.goneisgymnasioppp.blogspot.gr           
e-mail:goneisgymnasioppp@gmail.com
αρμόδιος: Σκούρας Θεόδωρος, πρόεδρος συλλόγου
τηλ.:6977951535

Προς: Αντιδημαρχία  Παιδείας Πάτρας
Υπόψην κυρίου Αντρέα Φίλια
(αντιδημάρχου παιδείας, Δήμου Πατρέων)
Πάτρα, 10-10-2013                             [Κοιν.:   Διεύθυνση Π.Π.Γυμνασίου Πάτρας
Αρ. Πρ. 4/2013                                        Διεύθυνση Π.Π.ΓΕ.Λ Πάτρας  ]

Θέμα: «Κτιριακές επισκευαστικές εργασίας Πρότυπου Πειραματικού σχολείου Πατρών»

Σε συνέχεια της από 12/7/2013 ηλεκτρονικής μας επιστολής:
from:       Goneis Gymnasio <goneisgymnasioppp@gmail.com>
to:             antpaideias@patras.gr,
 andfiliasgram@gmail.com
date:       Fri, Jul 12, 2013 at 10:19 AM
subject:      Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πάτρας, Σύλλογος Γονεων
σας υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:
Αξιότιμε κύριε Αντιδήμαρχε,
Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πάτρας (Λάγγουρα), παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν επισκευαστικές εργασίες του σχολικού κτιρίου που από το 1977 στεγάζει την τότε Πρότυπο Σχολή Πατρών που εν συνεχεία μετονομάστηκε σε Πειραματικό Γυμνάσιο και λύκειο Πατρών και σήμερα, μετά από  αξιολόγηση, σε Πρότυπο_Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πάτρας.
Μετά από συζητήσεις τόσο με τους γονείς , τους μαθητές του σχολείου και τους συλλόγους των καθηγητών αλλά και από προσωπική διαπίστωση, υπάρχουν ΣΟΒΑΡΕΣ φθορές (κυρίως από το πέρασμα του χρόνου) τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά του κτιρίου οι οποίες κατά γενική ομολογία ενέχουν ακόμα και κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών και τουλάχιστον δυσχεράνουν την παροχή του υψηλού εκπαιδευτικού έργου που ιστορικά σχολεία σαν το Π.Π.Σ Πάτρας καλούνται να εξασφαλίσουν.
Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε όπως επιμεληθείτε ώστε να:
·              Στεγανοποιηθεί η ταράτσα του κτιρίου
·              Αντικατασταθούν κάποια μάρμαρα στα σκαλοπάτια που οδηγούν στους ορόφους (έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα)
·              Αντικατασταθούν τα αλουμινένια προφίλ των παραθύρων τα οποία δεν συγκρατούν τα τζάμια (έχουν συμβεί σοβαροί τραυματισμοί)
·              Γίνει εσωτερικό και εξωτερικό βάψιμο του κτιρίου και των αιθουσών.
·              Να διαπιστωθεί η στατικότατα του κτιρίου ιδιαιτέρως στις ενώσεις των κτιρίων όπου παρατηρούνται ρωγμές.
Τα παραπάνω γνωρίζουμε ότι σας έχουν κατά καιρούς κοινοποιηθεί από τις Διευθύνσεις τόσο του Π.Π.Γυμν. όσο και του Π.Π.ΓΕΛ
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την σχολική κοινότητα – επιτροπή για θέματα που σχετίζονται με τα παραπάνω προβλήματα.
Επιπροσθέτως σας παραθέτουμε απόσπασμα των πρακτικών της πλέον πρόσφατης (2/10/2013) Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου γονέων όπου παρουσιάζονται οι απόψεις των γονέων επί του θέματος:
«Κτιριακά και προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου: αναφέρθηκαν οι φθορές που φέρει το κτίριο και η ανάγκη για αντικατάσταση πολλών μαρμάρων στα κλιμακοστάσια, η προτεραιότητα της μόνωσης και του εσωτερικού-εξωτερικού βαψίματος των αιθουσών και του κτιρίου, η αντικατάσταση πολλών προφίλ αλουμινίων και τζαμιών.
Επιπροσθέτως έγινε ενημέρωση για τα  άμεσα προβλήματα που εγείρονται από την εναρμόνιση του σχολείου με τις απαιτήσεις του νέου νόμου για τα Π.Π.Σ, απαιτήσεις που απορρέουν από την λειτουργία ομίλων κλπ. Επ’ αυτών είναι επιτακτική η ανάγκη διάθεσης περισσοτέρων αιθουσών  διδασκαλίας όπως επίσης για εργαστήριο πληροφορικής, βιβλιοθήκης κλπ  λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι στο σχολείο μας οι μαθητές είναι 30 ανα τμήμα.
Τέλος συζητήθηκε το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης των κτιρίων και της ευρεσης σχετικών πιστοποιητικών.
Επί του θέματος έγινε ενημέρωση από το Δ.Σ ότι επανειλημμένως έχουν γίνει προσπάθειες επίλυσης πολλών σχετικών θεμάτων που άπτονται των κτιριακών φθορών προς την αντιδημαρχεία παιδείας Πατρών που είναι υπεύθυνη αλλά τα σχολικά κτίρια αλλά κωλυσιεργούσαν. Τελευταίως έγιναν επαφές από την διεύθυνση του σχολείου αλλά έμεναν σε υποσχέσεις. Επιπροσθέτως λίγο πριν τη λήξη του προηγούμενου σχολικού έτους, το Δ.Σ του συλλόγου προς ενίσχυση του αιτήματος του σχολείου, απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στον αντιδήμαρχο παιδείας κύριο Φίλια, όπου παραθέτοντας τα ίδια προβλήματα ζητούσε  τη άμεση λύση τους.
Επίσης προτάθηκε σαν επιπρόσθετη κινητοποίηση του συλλόγου για την άσκηση πίεσης προκειμένου να λυθούν τα κτιριακά προβλήματα, η παράσταση διαμαρτυρίας με κείμενο αιτημάτων προς την αντιδημαρχία παιδείας Πατρών ή ακόμα και προς τη Δημαρχεία. Το θέμα ανέλαβε να οργανώσει μέλος του συλλόγου μας σε συνεργασία με το προεδρείο του συλλόγου. Αρκετά άτομα δήλωσαν ότι είναι διατεθειμένα να παραστούν με φυσική παρουσία σε μια οργανωμένη συλλογική διαμαρτυρία και πολλά περισσότερα νομίζουμε ότι θα συμμετάσχουν όταν αποφασισθεί κάτι τέτοιο.»
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ για τις άμεσες ενέργειες τις αντιδημαρχίας Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης του Δήμου μας.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία ή βοήθεια.
Με εκτίμηση, για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Θεόδωρος Σκούρας
Ακτινοφυσικός Ιατρικής
Η Γενική Γραμματέας
Νατάσσα Παπαδοπούλου
Εκπαιδευτικός


 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου