Μετρητής επισκεψιμότητας

19 Μαρ 2014

Συνάντηση Συλλόγου με Αντιδήμαρχο Παιδείας-κατάθεση ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ αιτημάτων




Μετά από ενέργειες του προεδρείου και σε υλοποίηση απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, την Τετάρτη, 4/Μαρ/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ του συλλόγου με τον αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Πατρέων, κύριο Α. Φίλια στο γραφείο της αντιδημαρχίας στον 5ο όροφο του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης.
[Είχε προηγηθεί άτυπη συνεδρίαση του Δ.Σ του συλλόγου – (παρόντες: Σκούρας Θ., Δαουλάρη Ε., Γαργαλίωνη Ε., Παπαδοπούλου Ν., Παπαγεωργόπουλος Γ. και Συμεωνίδης Μ.)- την Κυριακή 23/2/14 παρουσία της Δ/ντριας του γυμνασίου κυρίας Μ.Αργυροπούλου όπου έγινε προετοιμασία και  ιεράρχηση των αιτημάτων για την συνάντησή μας με τον αντιδήμαρχο. Η γυμνασιάρχης κα. Αργυροπούλου μας έκανε εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής που αντιμετωπίζει το σχολείο ώστε να διατυπωθούν στο Υπόμνημα που θα καταθέταμε και θα συζητούσαμε με τον κύριο Φίλια].
Παρόντες στην συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο ήταν τα παρακάτω μέλη του Δ.Σ του συλλόγου γονέων: Θ. Σκούρας-πρόεδρος, Ε. Δαουλάρη-αντιπρόεδρος, Ε. Γαργαλιώνη-ταμίας, Ν. Παπαδοπούλου-γραμματέας και Σ. Σπυράτος-μέλος-αντιπρόσωπος στην Ένωση Γονέων.
Ακολούθησε συζήτηση με τον αντιδήμαρχο ο οποίος φάνηκε να είναι πλήρως ενημερωμένος για την κατάσταση και τα περισσότερα προβλήματα που βιώνει το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πάτρας όπως άλλωστε και το αντίστοιχο Π.Π.Λύκειο στο οποίο ο κύριος Φίλιας είναι και ο εκπρόσωπος του Δήμου στο συμβούλιο του σχολείου.
Το προεδρείο του συλλόγου είχε προετοιμάσει το παρακάτω κείμενο ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ με αρ. πρωτ.1/2014 και η/μ 4/3/2014 που επιδόθηκε στον αντιδήμαρχο.:
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πάτρας
Άθω & Αξαρλιάν 1
26226 Πάτρα
ιστότοπος: http://www.goneisgymnasioppp.blogspot.gr              
e-mail:goneisgymnasioppp@gmail.com
αρμόδιος: Σκούρας Θεόδωρος, πρόεδρος συλλόγου
τηλ.:6977951535
 Προς:  Αντιδημαρχία  Παιδείας Πάτρας
Υπόψην κυρίου Αντρέα Φίλια
(αντιδημάρχου παιδείας, Δήμου Πατρέων)
Πάτρα, 04-Μαρτίου-2014                     
Αρ. Πρ. 1/2014                                                       
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Θέμα: «Κτιριακές επισκευαστικές εργασίες Πρότυπου Πειραματικού σχολείου Πατρών»
Αξιότιμε κύριε Αντιδήμαρχε,
Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πάτρας (Λάγγουρα), παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν επισκευαστικές εργασίες του σχολικού κτιρίου που από το 1977 στεγάζει την τότε Πρότυπο Σχολή Πατρών που εν συνεχεία μετονομάστηκε σε Πειραματικό Γυμνάσιο και λύκειο Πατρών και σήμερα, μετά από  αξιολόγηση, σε Πρότυπο_Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πάτρας.
Μετά από συζητήσεις σε Γενικές Συνελεύσεις του συλλόγου τόσο με τους γονείς , τους μαθητές του σχολείου, τους συλλόγους των καθηγητών, τις Διευθύντριες  και τα ΕΠΕΣ των Π.Π.σχολείων  αλλά και από προσωπικές διαπιστώσεις, υπάρχουν ΣΟΒΑΡΕΣ φθορές (κυρίως από το πέρασμα του χρόνου) τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά του κτιρίου οι οποίες κατά γενική ομολογία ενέχουν ακόμα και κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών και τουλάχιστον δυσχεράνουν την παροχή του υψηλού εκπαιδευτικού έργου που ιστορικά σχολεία σαν το Πρότυπο. Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο της  Πάτρας καλούνται να εξασφαλίζουν.
Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου στο οποίο είσαστε μέλος, υπήρξε προσωπική σας δέσμευση για την εκταμίευση πόσου 3500 ευρώ  για το γυμνάσιο και άλλων 3500 ευρώ για το λύκειο προκειμένου να διατεθούν για την επισκευή των παραθύρων. Μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί η δέσμευση αυτή παρά του γεγονότος ότι έχει ανεξαρτητοποιηθεί η σχολική επιτροπή οικονομικής διαχείρισης των Π.Π.Σχολείων (Γυμνασίου και Λυκείου) από αυτή των υπολοίπων σχολείων του συγκροτήματος.
Επιπροσθέτως του παραπάνω,  παρακαλούμε όπως επιμεληθείτε ώστε να:
·              Στεγανοποιηθούν  οι ταράτσες του κτιρίου που συνδέονται με το γυμναστήριο. Έχουν δημιουργηθεί πολλά σημεία έντονης υγρασίας.
·              Αντικατασταθούν τα λούκια των υδρορροών τα οποία φέρουν σοβαρές φθορές και επαυξάνουν το πρόβλημα της υγρασίας στους τοίχους.  
·              Αντικατάσταση των στηθαίων των μπαλκονιών με ασφαλή κάγκελα. Κατά την άποψη γονέων – μαθητών και καθηγητών υπάρχει κίνδυνος στατικότητας.
·              Αντικατασταθούν τα αλουμινένια προφίλ των παραθύρων τα οποία δεν συγκρατούν με ασφάλεια τα τζάμια (έχουν συμβεί σοβαροί τραυματισμοί)
·              Γίνει εσωτερικός και εξωτερικός χρωματισμός του κτιρίου και των αιθουσών. Η εικόνα που παρουσιάζουν οι τοίχοι σε  πολλές αίθουσες είναι απογοητευτική ακόμα και από απόψεως υγιεινής.
·              Να ενισχυθεί ο νυχτερινός φωτισμός του σχολικού συγκροτήματος και ιδιαίτερα στο πίσω μέρος  περιμετρικά του κτιρίων που στεγάζουν τα Πρότυπα Πειραματικά σχολεία.
·              Να επισκευαστούν τα περιμετρικά κάγκελα που σχολείου τα οποία σε πολλά σημεία έχουν παραβιαστεί με αποτέλεσμα να παρατηρείται παρουσία εξωσχολικών ύποπτων ατόμων τις βράδυνες ώρες.  Πολλές φορές έχει κληθεί η αστυνομία.
·              Να διαπιστωθεί η στατικότατα του σχολικού κτιρίου με πιστοποίηση – βεβαίωση μηχανικού του Δήμου ιδιαιτέρως μετά τους τελευταίους σεισμούς. Ο σύλλογος ΔΕΝ έχει διαπιστώσει την ύπαρξη κάποιου πιστοποιητικού επάρκειας της στατικότατος ακόμα και μετά από τον σεισμό του 2008 που έπληξε την πόλη μας.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την σχολική κοινότητα – επιτροπή για θέματα που σχετίζονται με τα παραπάνω προβλήματα.
Τέλος θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι είναι στις προθέσεις της Διευθύνσεως και του ΕΠΕΣ του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου, η αξίωση  από την ΔΕΠΠΣ για αύξηση των εισακτέων μαθητών στο γυμνάσιο από 60 σε 90 ακόμα και από την φετινή χρονιά.
 Ο σύλλογος γονέων είναι αρωγός και σύμφωνος με αυτό το δίκαιο αίτημα λαμβάνοντας υπόψην το μέγεθος των επιτυχιών και διακρίσεων που κάθε χρόνο επάξια πετυχαίνει το σχολείο και με τον τρόπο αυτό δικαιώνει τόσο του γονείς των μαθητών όσο και τους καθηγητές τους αλλά και την πόλη της Πάτρας.
Όπως αντιλαμβάνεσθε κάτι τέτοιο αυτομάτως θα αυξήσει τις  ανάγκες για αίθουσες και βοηθητικούς χώρους ώστε να λειτουργεί  η σχολική μονάδα του Π.Π. Σχολείου με τρία τμήματα ανά τάξη και επομένως γίνεται επιτακτική η  χρήση όλων των κτιρίων του σχολικού συγκροτήματος από το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο όπως άλλωστε εξ’ αρχής είχε σχεδιαστεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ για τις άμεσες ενέργειες της αντιδημαρχίας Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης του Δήμου μας.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία και σας επισυνάπτουμε σχετικό φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει το δίκαιο των αιτημάτων μας.

για το Δ.Σ  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών:
Ο Πρόεδρος
Θεόδωρος Σκούρας
Ακτινοφυσικός Ιατρικής
Η Γενική Γραμματέας
Νατάσσα Παπαδοπούλου
Εκπαιδευτικός


τα άλλα παρόντα μέλη : Δαουλάρη Ε, Γαργαλίωνη Ε, Σπυράτος Σ.

Όπως αναφέρεται και στο παραπάνω κείμενο, μαζί με το ΥΠΟΜΝΗΜΑ  επιδόθηκε συνημμένα σχετικό φωτογραφικό υλικό από τις υλικοτεχνικές ατέλειες του σχολικού κτιρίου.
Μετά από διαλογική και πολλές φορές «έντονη» συζήτηση, ο αντιδήμαρχος άμεσα παραδέχθηκε  ότι έχει καθυστερήσει να εγκρίνει το πόσο των 7000€ (και για τα δύο σχολεία Π.Π. Γυμνάσιο και Λύκειο) και ότι θα καταθέτονταν τα χρήματα αυτά την ίδια μέρα στο λογαριασμό της ανεξάρτητης σχολικής επιτροπής προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για επισκευές κυρίως των παραθύρων του κτιρίου. Επίσης μας ενημέρωσε ότι είχε ίδει καταθέσει επιπρόσθετο ποσό περίπου 3000€ για τις λειτουργικές δαπάνες του γυμνασίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα σχολεία έχουν απαλλαγεί από τις δαπάνες για λογαριασμούς ΔΕΚΟ τις οποίες έχει επωμιστεί ο Δήμος.
Μας επισήμανε ότι προσπαθεί αντικειμενικά να ιεραρχεί τις ανάγκες όλων των σχολείων διότι λόγω οικονομ. κρίσεως υπάρχει έντονη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων για τις σχολικές ανάγκες και ότι θα προσπαθήσει να εντάξει τα αιτήματα του σχολείου για κτιριακές επιδιορθώσεις σε κάποιο πρόγραμμα αποκατάσταση ζημιών σε σχολικά κτίρια του Δήμου Πατρέων.
Τέλος ζήτησε να γίνει αίτημα από τη δ/νση του σχολείου προς τα συνεργεία του Δήμου προκειμένου για παροχή χρωμάτων ώστε να ξεκινήσει ο χρωματισμός των αιθουσών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου