Μετρητής επισκεψιμότητας

30 Απρ 2015

Αποτελέσματα Γεν. Συνέλευσης, Συλλόγου Γονέων Π.Π.Γε.Λυκείου
Την Τετάρτη 29η Απριλίου 2015  πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη έκτακτη – επείγουσα Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πρ. Πειραματικού Λυκείου Πάτρας, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την απροσδόκητη ακύρωση της εκδρομής μαθητών του Λυκείου στη Κάτω Ιταλία, με αποκλειστική ευθύνη του ταξιδιωτικού πρακτορείου CITY TRAVEL που είχε επιλεγεί (μετά από διαγωνισμό) και πληρωθεί για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδρομής.
Στη συνέλευση παρευρέθησαν κυρίως γονείς μαθητών που είχαν δηλώσει συμμετοχή στην εκδρομή και ζημιώθηκαν οικονομικώς από την παραπάνω ενέργεια του ταξιδιωτικού πρακτορείου.

Έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο του συλλόγου κύριο Θ.Σκούρα σχετικά με το ιστορικό και την σειρά των γεγονότων και αναφέρθηκαν οι προτάσεις και  τα συμπεράσματα της συζήτησης που είχε προωθηθεί παρουσία γονέων την προηγούμενη Παρασκευή (24/4) με την Διευθύντρια και τους συνοδούς καθηγητές. Επίσης έγινε γνωστό ότι το εν λόγο πρακτορείο ενέχεται ταυτόχρονα σε πολλές άλλες παρόμοιες απάτες με εκδρομές σχολείων.
  Οι γονείς αναφέρθηκαν κυρίως στην απογοήτευση που εξέφρασαν τα παιδία τους μετά από την ακύρωση της εκδρομής τους και μάλιστα με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο.
Ενημερώθηκαν οι γονείς για την ανάρτηση – διαμαρτυρία στην οποία προέβει το Δ.Σ στο blog που διατηρεί ο σύλλογος, καθώς και για την τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος σε τοπικό κανάλι όταν αυτό του ζητήθηκε από δημοσιογράφους, σχετικά με το θέμα.
Διαπιστώθηκε ότι όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την μεριά του Σχολείου (αναφορά συμβάντος, κατάθεση στην αστυνομία, ενημέρωση Δ/νσης Β’θμιας και Υπουργείου, διερεύνηση - ενημέρωση ασφαλιστικών εταιρειών κλπ) έχουν γίνει άμεσα και προς την σωστή κατεύθυνση.
   Ο σύλλογος ζήτησε από τον κύριο Ιωάννη Κούτση, ο οποίος ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα και είναι και ένας από του άμεσα θιγόμενους γονείς, να αναλάβει τις νομικές και δικαστικές ενέργειες που απαιτούνται ώστε να αποζημιωθούν τόσο οικονομικά όσο και ηθικά οι μαθητές τους σχολείου μας και κατ’ επέκταση και οι γονείς τους.
   Ο κύριος Ι .Κούτσης δέχθηκε ευχαρίστως, και μάλιστα αποποιήθηκε της αμοιβής του, να αναλάβει άμεσα την υπόθεση. Ο σύλλογος γονέων Ευχαριστεί Θερμά τον κύριο Κούτση για την προσφορά του αυτή.
   Ο κύριο Κούτσης είχε ήδη ενημερωθεί και αναλάβει πρωτοβουλίες επί του θέματος και πληροφόρησε  πληρέστατα  τους παρευρισκομένους γονείς περί των δικαστικών ενεργειών που απαιτούνται (μήνυση – αστικές αξιώσεις κλπ). Ζήτησε τη συμμετοχή μερικών γονέων όπως και της Διευθύντριας και των καθηγητών ώστε να κατατεθούν επιπρόσθετα στοιχεία στην μήνυση. Ο δικηγόρος δεσμεύτηκε να βρίσκεται σε επαφή με γονείς και τη Δ/νση του λυκείου ώστε εγκαίρως να γίνουν τα επόμενα βήματα των δικαστικών προσφυγών.
  Από την μεριά του ο σύλλογος γονέων δεσμεύτηκε   να εξασφαλίσει τα δικαστικά έξοδα (κάποιο μικρό ποσοστό, περίπου 10/00 , επί του αιτούμενου ποσού)
   Επιπροσθέτως έγιναν πολλές παρατηρήσεις επί του τρόπου που έχει καθιερωθεί και στα κριτήρια επιλογής του ταξιδιωτικού πρακτορείου που κάθε φορά αναλαμβάνει μαθητικές εκδρομές και μάλιστα στο εξωτερικό. Προς τούτο ο σύλλογος ανέλαβε την υποχρέωση να συντάξει έγγραφο με αποδέκτες αρμόδιους φορείς της εκπαίδευσης (ΕΠΕΣ και συμβούλιο του σχολείου, την Περιφέρεια Β’θμιας εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας κλπ) όπου θα αναφέρει προτάσεις περί βελτίωσης της διαδικασίας επιλογής ταξιδιωτικού πρακτορείου για τις σχολικές εκδρομές έτσι ώστε να διασφαλίζεται  όχι μόνο η φυσική προστασία των παιδιών στο ταξίδι αλλά και η ηθική και οικονομική εξασφάλισή τους σε περιπτώσεις σαν και αυτή που είχαν την ατυχία να βιώσουν τόσο οι μαθητές του σχολείου μας όσο και μαθητές άλλων σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου