Μετρητής επισκεψιμότητας

11 Μαρ 2013

Νέα απο το ΔιαΣυλλογικό των ΠΠΣ - αποτελέσματα Ημερίδας




Την Κυριακή 10/3/2013 ο πρόεδρος του συλλόγου πήρε μέρος στις συνεδριάσεις της Ημερίδας με τίτλο «Διερεύνηση των ζητημάτων που σχετίζονται με την εισαγωγή των μαθητών στα πρότυπα πειραματικά σχολειά» την οποία διοργάνωσε στην Αθήνα το Διασχολικό 14Συλλόγων γονέων  Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων της επικράτειας, στο οποίο συμμετέχουμε.

  • Τα αποτελέσματα της ημερίδας ήταν ικανοποιητικότατα, σύμφωνα με την άποψη των διοργανωτών, και η προσέλευση και η συμμετοχή γονέων ήταν πέραν της αναμενόμενης αφού η αίθουσα εκδηλώσεων του Π.Σ.Π.Αθηνών ήταν κατάμεστη από κόσμο.

  • Χαιρετισμό απεύθυναν, εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ προτύπων, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωπος των ενώσεων γονέων και άλλοι. Εκπρόσωποι από την ΔΕΠΠΣ και το Υπουργείο ΔΕΝ παρέστησαν παρόλο που είχαν προσκληθεί.

  • Εκφράστηκε η γενική αντίθεση όλων των ομιλητών  για την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα του θεσμού των εισαγωγικών εξετάσεων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια  προκειμένου να αναβαθμιστεί ο τρόπος λειτουργίας και η παροχή εκπαίδευσης από τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία. Και μάλιστα όταν η επιβολή των εξετάσεων αυτών γίνεται με βίαιο και αιφνιδιαστικό  τρόπο στα μέσα της σχολικής χρονιάς, βρίσκει απροετοίμαστους και αναστατώνει τους μαθητές που ήδη φοιτούν στα Π.Π.Γυμνάσια και Δημοτικά.

  • Επίσης έγινε ενημέρωση από τον Νομικό, δικηγόρο κύριο Φώτη Χατζηφώτη, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει την δικαστική προσφυγή κατά της απόφασης της ΔΕΠΠΣ και εν συνεχεία κατά του νόμου 3966/2011. Ο συνήγορος των 14συλλόγων γονέων των ΠΠΣ, παραδέχθηκε ότι ο δικαστικός αγώνας είναι πολύ δύσκολος αλλά υπάρχουν πιθανότητες δικαίωσης αφού τόσο η απόφαση όσο και ο νόμος έχουν αρκετά νομικά και συνταγματικά κενά.

  • Η δικαστική προσφυγή και η αίτηση για επιβολή  ασφαλιστικών μέτρων  θα κατατεθούν από το δικηγορικό του γραφείο αυτές τις ημέρες και θα κοινοποιηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους γονέων.

  • Σημαντική ήταν η προτροπή του δικηγόρου προς του γονείς που πιθανόν αναγκαστούν να καταθέσουν αίτηση στα σχολεία για τη συμμετοχή των παιδιών τους στους διαγωνισμούς εισαγωγής, να σημειώσουν γραπτώς στην αίτηση πριν υπογράψουν τη φράση «επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου».

Συμπληρωματικά της νομικής οδού,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ από όλους τους συμμετέχοντες γονείς – ΟΜΟΦΩΝΑ-
 η κινητοποίηση με ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ  
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 15:00
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου