Μετρητής επισκεψιμότητας

8 Φεβ 2013

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης 06/ΦΕΒ/2013


Αποτελέσματα Γενικής Συνέλευσης της 6ης Φεβρουαρίου 2013 του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πάτρας:

Α) Το προεδρείο του Συλλόγου παρουσίασε τα σχετικά έγγραφα και περιέγραψε τον τρόπο χειρισμού (μέσα από τις κοινές πρωτοβουλίες 14 συλλόγων γονέων Π.Π.Σ με κοινά αποδεκτές επιστολές διαμαρτυρίας, συναντήσεις , Δελτίο Τύπου κλπ) του θέματος που έχει δημιουργηθεί με τη ξαφνική επιταγή του Υπουργείου Παιδείας μέσο της επιτροπής ΔΕΠΠΣ  και των ΕΠΕΣ, ώστε να ξεκινήσουν διαδικασίες διενέργειας εξετάσεων για την επιλογή μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια, μεσούσης της σχολικής χρονιάς.
Η Γενική Συνέλευση ΕΝΕΚΡΙΝΕ τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Δ.Σ του συλλόγου σχετικά με το παραπάνω θέμα.
Επιπροσθέτως η θέση της Γενικής Συνέλευσης εξακολουθεί να είναι η ΜΗ διενέργεια εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών του Γυμνασίου στο Π. Π. Λύκειο και την εισαγωγή μαθητών από τα Δημοτικά στο Π. Π. Γυμνάσιο.
Η Γενική Συνέλευση θεωρεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας την ποιοτική ανασυγκρότηση των Π.Π.Σ μέσο της εφαρμογής αναβαθμισμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης και αξιολόγησης του διδακτικού προσωπικού και έργου, καθώς και βελτιωτικές παρεμβάσεις στις υλικοτεχνικές υποδομές των περισσοτέρων Π.Π.Σ και ιδιαιτέρως του Π. Π. Σχολείου Πάτρας.
Ιδιαιτέρως ο Σύλλογος, τάσσεται κατά των εισαγωγικών εξετάσεων, για τους μαθητές που σήμερα φοιτούν στην Α’ Β’ και Γ’ τάξη του Π. Π. Γυμνασίου, προκειμένου να συνεχιστεί η φοίτησή τους στο Π. Π. Λύκειο. Οι μαθητές αυτοί δεν έχουν υποστεί καμία οικογενειακή, ψυχολογική και πρακτική προετοιμασία ώστε  να αντιμετωπίσουν γραπτές εισαγωγικές εξετάσεις.
Τέλος η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ να συνεχίσουν να παραμένουν στη κοινή γραμμή διεκδίκησης των παραπάνω απαιτήσεων,  όπως αυτή θα καθορίζεται από την πλειοψηφία των Συλλόγων Γονέων των Π.Π.Σ της επικράτειας.
Το προεδρείο δεσμεύτηκε να ενημερώνει τα μελή του συλλόγου μέσο του παρόντος Blog  και να ζητήσει νέα έκτακτη Γεν. Συνέλευση όταν υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις.

Β) Η γενική συνέλευση αποφάσισε να υποστηρίξει την πρόταση του προεδρείου του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών προκειμένου να πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με θέμα «κατά της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών». Θα προηγηθεί συμφωνία με τα παιδιά του 15μελούς που ενδιαφέρονται ώστε να γίνει γνωστό το πλαίσιο της εκδήλωσης (χρόνος, τόπος, περιεχόμενο, μουσική κάλυψη κλπ) η οποία να ξεκινήσει με την ομιλία κάποιου ειδικευμένου επιστήμονα σχετικά με το θέμα. Επιπροσθέτως θα δεσμευτούν οι γονείς και ειδικά οι γονείς των μαθητών του 15μελούς ‘ώστε με τη φυσική παρουσία τους να εξασφαλιστεί η προστασία του χώρου και των παιδιών. Τέλος αποφασίστηκε η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί μετά τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου του Σχολείου (επιτροπή που μέσα στις υποχρεώσεις της είναι και η διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων).

Γ) Η γενική συνέλευση αποφάσισε να καλύψει οικονομικά μέχρι του ποσού των 100ευρώ το αίτημα του καθηγητή Χημείας του γυμνασίου ώστε να εμπλουτιστούν με υλικά (ογκομετρικοί σωλήνες, φιαλίδια, οξυμετρικά και χρωματογραφικά χαρτιά κλπ) τα εργαστήρια χημείας του εργαστηρίου φυσικών επιστημών του σχολείου.

Λόγω του γεγονότος ότι η αίθουσα η οποία μας διατέθηκε για τη συνέλευση έπρεπε να χρησιμοποιηθεί από μαθητές του νυχτερινού σχολείου, η Συνέλευση διεκόπη χωρίς να έχουν συζητηθεί θέματα που σχετίζονται με
·  πρόταση του  καθηγητή θεολογίας του σχολείου για τη διενέργεια «αιμοδοσίας γονέων»,
·  Ασφάλεια μαθητών κατά την απομάκρυνση τους πριν τη λήξη του ημερησίου ωραρίου
Τα θέματα αυτά αναβάλλονται για την επόμενη Γενική Συνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου